Ugrás a fő tartalomra

Samsung Galaxy S3 - SGS3 - i9300 - Cyanogenmod Nighly build telepítése

Gondoltam egyszer csak, hogy felrakom a CM 10.1 Nightly buildet a Galaxy i9300-ra. Hogy miért? Mert tetszik a puritánsága, az egyszerűsége. Csak nézzük meg a Samsung ROM méretét és vessük össze a CM + GAPPS méretével. Ha rootolva van a készüléked, akkor a garancia már úgyis void!

Samsung ROM: 716MB
Cyanogenmod 10.1 Nighly + GAPPS: 175MB+90MB = 265 MB

De hát ez nagyon nagy kölönbség nem? De! Akkor gyorsan telepítsünk!

Ha nincs rootolva a készüléked, akkor ne olvasd tovább :)
Ha rootolva van, akkor van rajta "természetesen" CWM (ROM Manager) is, persze telepített Recovery modullal.
Le kell tölteni a CM oldaláról a megfelelő romot. Most amikor ezt írom még csak Nighly build van. Persze ezt is az external sdcard-ra kell menteni, hasonlóképp a google apps csomaggal (gapps-jb-picasa-20121011-signed.zip) amit innen tölthetsz le! Nem árt ha lemented a kontaktjaidat is (ha nem felhőben tartod - google) és én le szoktam menteni az SMS üzeneteim is, hogy ezek megmaradjanak! Persze mindent az external sdcard-ra!!!!

1. Indítsd újra a mobilod Recovery modban!
Ezt megteheted ha extended power menüd van, vagy megteheted a CWM-ből (Reboot into Recovery) vagy kapcsold ki, és a 3 gombos cuccal indítsd újra! Azaz VolUp+Home+Power 5 másodperc. Esetleg adb-vel.

2. Jelenlegi ROM-ot mentsd le az SD-kártyára!
lépjél be a " - backup and restore" menübe, majd ott a " - backup to external sdcard". Fontos hogy ezt válaszd ki, mert a belső memóriát (belső SD kártya) formázni fogjuk!

3. Itt most egy kis formázgatás szükséges
Le kell formatálni a Cache/System/Data particiókat - vagy van a mike1986 féle "Android Revolution HD Super Wipe Galaxy S3.zip" script, ami ezt megteszi helyetted. Ezt letöltöd, rárakod az external sdcard-ra, flash-eled és megcsinál mindent, sőt újra is indítja

4. Ezután jön a lényegi dolog, a flash!
Ugye itt a Recovery-ben kiválasztod az " - install zip from sdcard" menüpontot, majd a " - choose zip from external sd card" menüpontot. itt betallózod a cm romot  (pl.: cm-10.1-20130219-NIGHTLY-i9300.zip) és elindítod, majd ezután közvetlenül a gapps is mehet, ugyan ezzel a módszerrel! Ha kész, akkor " - reboot system now"

5. tádá... készen van. beállítgatod és kész!

Fontos megjegyeznem, hogy gyorsan visszatértem a Samsung eredeti ROM-jához, mert idegesített hogy bonyibb lett a telefonálás, nem nézett rám, hogy ébren vagyok-e még, nem volt többet olyan egyszerű a képernyőkép mentés sem... De persze ez szubjektív dolog!

Nem mondom hogy csináld, nem mondom, hogy tedd meg. Lehet hogy a mobilod tönkre fog menni, mert baja van, vagy ügyetlen vagy! Bármi, amit teszel csak a saját felelősségedre tedd! Ha rootolva van a készüléked, akkor a garancia már úgyis void!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÁNYK - Backup/Restore - Mentés visszatöltés.

Működik minden, csak olyan Fonák Tamás módon... Itt valahogy ez a dolog fordítva van? Ha nem értenéd most meg, akkor majd megérted később, csak figyelj! Először is, kell két gép! Az egyiket nevezzük mondjuk régi gépnek, a másikat új gépnek. Ezenkívül szükség van még az ÁNYK programra is (Ez az új gépen még lehet hogy nincs fent), de ennek futtatásához viszont JRE kell! Mentés: A régi gépen az ÁNYK programban a "Szerviz" menü allatt  a "Fájlműveletek a mentés könyvtárban" menü almenüjében válaszd ki a "Másolás a mentés könyvtárból" almenüt. 1. Kiválasztani mindent (Ctrl-A) 2. Meg kell adni a könyvtárat ahová menteni akarsz. 3. Másolás gomb... Ha "sok" anyag van benne, akkor sokáig tart. Nagyon sokáig.... Visszatöltés: Az új gépen az ÁNYK programban a "Szerviz" menü allatt  a "Fájlműveletek a mentés könyvtárban" menü almenüjében válaszd ki a "Másolás a mentés könyvtárba" almenüt. 1. Meg kell adni a könyv

Apple Mac, Kamu mac, Hackintosh, és a jó magyar billentyűzet! Felcserélt 0 és Í esetén is... :)

Ki ne találkozott volna azzal, hogy PC billentyűzetet akart volna használni a Mac-hez. Mert attól függ, milyen oprendszert használunk, hogy milyen gomb megnyomására valójában mi jelenik meg! Nekem egy kicsit uncsi már, hogy a PC keyboard nem a kiosztásnak megfelelően működik, ha Mac-kel használom. Már miért kellene megtanulnom megint egy kiosztást? Találtam ukelele keyboard layout editort, majd készen is találtam ilyen fájlt! csak be kell másolni a ~/Library/Keyboard Layout könyvtárba, majd hozzáadni mint billentyűzet! Így csak neked lesz, de ha a /Library/Keyboard Layout könyvtárba másolod, akkor yó lesz mindenkinek is! Tök jó! Aztán történt egyszer, hogy megnyomtam a "0" gombot. Hogy mi jelent meg? Természetesen nem a "0" hanem "í" Persze fordítva is! azaz az "í" helyett a "0" és az "Í" helyett persze hogy a "§" Kicsit uncsi így :( Szóval... Lehet mindenféle kext dolgokkal nyomulni, vagy használod e

Ext2 Ext3 Ext4 fájlrendszer akár Windows alatt? Írhatóan? Persze olvashatóan is!

Belefutottam egy EXT2FS mentés EXT4 mentési problémába, és a linuxos gépemen éppen valami más volt... Eddig nekem ez gondot jelentett, de mint kiderült, csak azért, mert nem tudom az internetes keresőket jól használni. Ez egy Windowshoz kifejlesztett EXT2FS driver, és hibátlanul működik! Nos... Ez a cucc zseniális! Amit támogat, mint file system: ext2 ext3 ext4 htree index uninit_bg A leírás szerint csak XP/2K/Vista/Win8 32/64 bit változataival működik csak, de nekem kiválóan működött Windows 10/64 alatt is! Van hozzá külön volume manager is! Egyszerű használni, és nagyon hatékony! Töltsétek le innen Gratula a fejlesztőknek!